foto Driversweb.cz

Mercedes-Benz Biome – bionický supersport

Datum článku: 29.11.2010 | Autor textu: Martin Jánský

Tak takhle vypadá budoucnost. A možná ne tak vzdálená.

Všechnu pozornost los angelské autoshow pro sebe ukradl futuristický koncept čtyřsedadlového sporťáku jménem Biome. Bizarní tvary pocházejí z kreativní mysli Huberta Lee, šéfa studia pokročilého designu v Carlsbadu v Kalifornii, který již světu přinesl agresivní tvary druhé generace CLS a konceptu F800 Style z letošní Ženevy. Biome by podle zákulisních informací měl být předzvěstí tvarů ekologického supersportu s motorem uprostřed pro rok 2015, konkurujícího nedávno oficiálně ohlášenému BMW Vision ED.

Biome je samozřejmě nepojízdný. Byl postavený jako model v měřítku 1:1 (4 020 mm délky a úžasných 2 500 mm šířky) a neobjeví se pod reflektory výstaviště, nýbrž bude představen při vyhlašování vítězů soutěže Los Angeles Design Challenge, konající se při autosalonu. Dejte si na čas a prohlédněte si všech devět soutěžních projektů zde: http://www.laautoshow.com/DC10/.

Názor Driverswebu: Sedíme přikovaní k monitoru a s otevřenou pusou zkoumáme každý kousek té neuvěřitelné věci. Jak cool by vypadal v ulicích? To je mimo stupnici! Mohl by i létat, prosím?

Galerie

Komentáře