foto Driversweb.cz

Abarth Punto Evo Esseesse – hardcore krabice

Datum článku: 8.7.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Patrně nejočekávanější krabice roku právě dorazila. Krabice plná koní!

Pojmem "krabice" nereferujeme eleganci tvarů Punta Evo, který jsme před nedávnem ve své mírnější verzi testovali. Pojmem "krabice" myslíme tuhle konkrétní krabici.

Není to nádhera? A nemusíte se bát, že byste kvůli ní museli vystát frontu na poště a pak se s ní ještě táhli domů. Tahle kouzelná krabice dorazí k vašemu lokálnímu dealerovi Abarth, který vám všechny díly balíku Assetto Corse rád na vůz namontuje. Pokud je úplně nový. Nebo nejdéle 12 měsíců starý s nájezdem pod 20 tisíc km.

Co úprava Esseesse obsahuje? Větší, větrané kotouče brzd, lepší pružiny a tlumiče a nová kola. Krabice, ač se taková nezdá, je dokonce dost velká na dalších 15 koní, kteří se do ní skryly. Předpokládáme, že ve formě krátkého návodu pro mechanika, kterak v nabídce software k řídicí jednotce zaškrtnout políčko Esseesse, které změní mapování mozku motoru. Možná v ní najdete i nějakého toho živého škorpiona jako milý bonus. A samozřejmě dostanete tu nádhernou krabici, kterou si můžete vystavit v bytě. Manželka vás za to jistě bude milovat.

Díky úpravě Esseesse poskočí výkon foukané čtrnáctistovky ze 165 koní na rovných 180, čímž se sprint na stovku zrkátí na 7,5 sekundy a maximálka posune na 215 km/h (z původních 7,9 s a 213 km/h).

Balík Assetto Corse by vás měl vyjít na přibližně 90 tisíc (3 tisíce liber plus daň), které když si připočtete k základním 465 tisícům za Abarth Punto Evo, získáte docela vysokou částku. Ale Abarth nejsou sporťáky pro chudé, měli jste se líp učit nebo v práci víc makat. Jak jezdí? Rádi to pro vás zjistíme, šéfredaktor už zvedá telefon...

Názor Driverswebu: Zatraceně cool tuning. Tu krabici chceme mít v redakci místo konferenčního stolu!

Galerie

Komentáře